Romania se afla printre tarile cu cele mai putine sarbatori legale

Romania se afla printre tarile cu cele mai putine sarbatori legale
Comments Off on Romania se afla printre tarile cu cele mai putine sarbatori legale, 11/09/2014, by , in Lifestyle

Studiul Worldwide Benefit and Employment realizat in 2013 de Mercer Marsh Benefits, arata ca Romania are doar 9 sarbatori legale, in timp ce Spania si Grecia au cele mai multe zile libere la nivelul tarilor europene, 14, respectiv 12.

Potrivit aceluiasi studiu,  Finlanda este pe primul loc cu 15 zile libere anual, iar la polul opus se afla Marea Britanie, Olanda si Ungaria cu cate 8 zile libere.

Austria are 12 sarbatori legale, Italia, Franta, Danemarca si Suedia au cate 11 zile libere, Belgia, Norvegia Luxemburg si Portugalia au cate 10, iar Germania are in mod normal 9 sarbatori legale, insa acest lucru variaza intre state, astfel incat se poate ajunge si la 13 zile libere oferite angajatilor.

In Europa Centrala si de Est, Turcia este in capul listei cu 14,5 sarbatori legale, urmata de Rusia cu 14, Slovacia cu 13, Cehia si Lituania cu cate 12 zile libere, Croatia cu 11, Polonia si Ucraina cu 10, iar Serbia si Romania cu cate 9 sarbatori legale, scrie Capital.ro.

“Numarul zilelor de vacanta publice nu este rigid, astfel incat datele se schimba de la an la an; unele tari au adesea zile libere pentru evenimente culturale sau religioase specifice, in timp ce altele lasa decizia finala guvernelor locale. Aceste date evidentiază complexitatea  pe care o presupune, doar această mica zona de beneficii, gestionarea unei forte de munca mobila la nivel global. Pentru ca managerii HR sa ia cele mai eficiente decizii in numele companiei si al expatriatilor sai, evaluarea corecta si la timp a practicilor din domeniu este vitala”, a declarat Ellyn Karetnick, Lider Global Mobility Practice la Mercer UK.

La nivel mondial, angajatii din India si cei din Columbia au cel mai mare număr de sarbatori legale, 18. Australia si Noua Zeelanda acorda 9,  respectiv 11 zile libere pe an. Thailanda si Coreea de Sud ofera 16 zile de sarbatoare legale, urmate de Japonia  cu 15,  Indonezia, Malaezia si Filipine cu cate 14, Pakistan cu 13, urmata de Hong Kong si Taiwan  cu cate 12 sarbatori legale.

About News Report