România se află pe primele locuri în UE după creşterea exporturilor şi importurilor în acest an

România se află pe primele locuri în UE după creşterea exporturilor şi importurilor în acest an
Comments Off on România se află pe primele locuri în UE după creşterea exporturilor şi importurilor în acest an, 19/08/2014, by , in Business today

România a înregistrat în primele cinci luni al doilea cel mai ridicat ritm de creştere a exporturilor din UE, iar la capitolul importuri a consemnat cel mai rapid avans în rândul celor 28 de state din blocul comunitar, reiese din datele prezentate luni de Eurostat.

Datele arată că exporturile României au crescut cu 8% şi au ajuns la 21,3 miliarde de euro în perioada ianuarie-mai a acestui an, de la 19,7 miliarde de euro în acelaşi interval din 2013. La fel de bine stau și  Polonia (8%) şi Cehia (8%). în ceea ce privește exporturile.

Germania, cel mai mare exportator din Europa, a vândut în interiorul şi în afara UE mărfuri în valoare de 465,2 miliarde de euro, cu 3% mai mult faţă de primele cinci luni ale anului trecut.

De cealaltă parte, importurile României au urcat cel mai mult din UE, cu 8%, de la 21,9 miliarde de euro la 23,6 miliarde de euro. Cehia, Irlanda şi Polonia se află imediat în spatele României, cu o creştere de 7% a importurilor.

Germania conduce şi în clasamentul importatorilor europeni, cu o valoare a importurilor în primele cinci luni de 381,2 miliarde de euro, mai mari cu 3% faţă de intervalul similar din 2013, notează Mediafax.

About News Report