Romania ocupa locul patru la productia de automobile intre tarile emergente din Europa

Romania ocupa locul patru la productia de automobile intre tarile emergente din Europa
Comments Off on Romania ocupa locul patru la productia de automobile intre tarile emergente din Europa, 13/08/2014, by , in Business today

Potrivit unui studiu realizat de EU Cluster Observatory, Romania este pe locul patru la productia de automobile si pe locul trei intre pietele emergente din Europa care au angajati in acest domeniu.

Pe primele locuri ale podiumului se afla Republica Ceha, Slovacia şi Polonia, prima dintre ele producand aproape de trei ori mai multe masini intr-un an decat Romania în 2013, in timp ce a doua tara clasata produce mai mult decat dublu fata de noi.
Potrivit datelor prezentate recent in cadrul unui forum dedicat industriei auto si aeronautice organizat la Budapesta, in tara noastra au fost produse 410.997 de unitati in 2013, iar Romania este pe locul trei in ceea ce priveste numarul de angajati in industria auto din randul tarilor emergente europene, scrie automarket.ro.

Pe de alta parte, Romania este pe ultimul loc in topul celor sapte tari analizate la productia de vehicule pe cap de locuitor, cu 16 unitati pe cetatean. In acest clasament, Slovacia ocupa primul loc, cu 167 de vehicule pe cap de locuitor, avand cel mai ridicat nivel din lume in acest domeniu. Slovacia este urmata de Cehia cu 112 vehicule pe cap de locuitor, Slovenia cu 64 de automobile pe cap de locuitor, Ungaria cu 22, Polonia si Austria cu 17 unitati de cetatean.

Romania are peste 900 de companii inregistrate cu domeniul de activitate industria auto, spune statistica EU Cluster Observatory, incluzand Ford şi Dacia.

About News Report