România este pe locul 13 din 18 ţări din regiune după traficul de date mobile

România este pe locul 13 din 18 ţări din regiune după traficul de date mobile
Comments Off on România este pe locul 13 din 18 ţări din regiune după traficul de date mobile, 09/01/2015, by , in Business today

România ocupă locul 13 din 18 în Europa Centrală şi de Est în privinţa traficului realizat de pe dispozitive mobile așa cum sunt telefoanele inteligente și tabletele.

Potrivit datelor companiei poloneze de cercetare şi consultanţă Gemius, liderii clasamentului sunt croații, urmați de lituanieni si slovaci.

Primii cinci clasați sunt:  Croaţia – 21%, Lituania – 18%, Slovacia – 17%, Serbia – 16% şi Macedonia – 14%, iar ultimii cinci sunt Bulgariei – 9%, Rusiei – 9%, Belarusului – 6%, Ucrainei – 5% şi Republicii Moldova – 1%.

“Datorită numărului mare de device-uri, comportamentul utilizatorilor a devenit din ce în ce mai complex, iar obiceiurile de folosire a internetului diferă în funcţie de dispozitiv. În timpul săptămânii 52% din traficul de pe PC se generează în timpul orelor de lucru (între 8 şi 17), în timp ce în weekend, traficul se înregistrează după-amiaza şi seara”, se arată într-un comunicat Gemius citat de Mediafax.

Atât în România, cât şi în regiune, Apple este cel mai popular producător de tablete. Astfel, în iunie 2014, 71% din afişările din România s-au generat de pe tablete iPad

About News Report