Revine Italia la lira?

Revine Italia la lira?
Comments Off on Revine Italia la lira?, 27/05/2015, by , in Business today

Silvio Berlusconi, fost prim-ministru al Italiei si actual lider al partidului de centru-dreapta, Forza Italia, a declarat ca Italia ar putea renunta la moneda euro si sa revina la lira, daca Uniunea Europeana va continua sa aplice actualele reglementari economice.

“Revenirea la lira va fi inevitabila, vrand-nevrand, daca Europa va continua sa actioneze asa cum a facut in acesti ani de criza, impunand reguli si modele care au agravat situatia in tari precum Italia”, a declarat Berlusconi intr-un interviu acordat publicatiei Giornale di Umbria si citat de Mediafax.

Berlusconi a precizat ca el este cel care l-a propulsat pe Mario Draghi la conducerea Bancii Centrale Europene. “Moneda euro a fost o idee corecta, nascuta si gestionata in mod gresit. Recunosc ca in ultimele luni situatia s-a mai schimbat, mai ales datorita lui Mario Draghi, pe care, dupa cum stiti, eu l-am propulsat la conducerea Bancii Centrale Europene, blocand candidatul cancelarului german Angela Merkel”, a subliniat Berlusconi.

Fostul premier a mai  aratat ca deciziile luate de Draghi au avut drept consecinta cresterea economica a Europei. “Sigur ca Mario Draghi, fiind singur, nu a putut face miracole, dar a luat decizii importante, inclusiv cea de reducere a valorii monedei euro pentru a stimula exporturile si cea de a injecta lichiditati. Sunt doua decizii care merg in directia indicata de noi. Efectul este ca Europa a inceput cresterea economica, dupa ani de criza: intreaga Europa, cu exceptia Italiei si a catorva alte tari. Poate ca premierul Matteo Renzi ar trebui sa reflecteze asupra acestei situatii”, a mai spus Berlusconi.

About News Report