Restructurari masive in IT. Compania HP va concedia 30.000 de oameni

Restructurari masive in  IT. Compania HP va concedia 30.000 de oameni
Comments Off on Restructurari masive in IT. Compania HP va concedia 30.000 de oameni, 17/09/2015, by , in Business today

Hewlett-Packard, care se va scinda in acest an in doua companii listate la bursa, va desfiinta 25.000 pana la 30.000 de locuri de munca, masurile de restructurare urmand sa se adauge altor 55.000 de concedieri anuntate anterior, pentru a se adapta cererii in scadere, relatează Reuters.

Noile concedieri, echivalente cu reducerea fortei de munca cu 10%, vor afecta in mare parte angajatii diviziei de echipamente hardware destinate companiilor si operatiunile de service, care de la 1 noiembrie vor deveni Hewlett Packard Enterprise (HPE). La 31 octombrie 2014, Hewlett-Packard avea peste 300.000 de angajati, acestea fiind cele mai recente date disponibile.

Compania a precizat ca reducerea numarului de angajati va avea loc la nivel mondial si ca cealalta companie formata in urma scindarii, HP Inc, va reuni productia de computere si imprimante, care a fost afectata de scăderea vanzarilor de PC-uri.

“Am muncit considerabil in ultimii ani pentru reducerea costurilor si simplificarea proceselor, iar aceste masuri finale vor elimina necesitatea unor alte restructurari”, a declarat directorul general al Hewlett-Packard, Meg Whitman, intr-un comunicat.

Concedierile, care au rolul reducerii cheltuielilor cu 2,7 miliarde de dolari pe an, vor genera costuri exceptionale de 2,7 miliarde de dolari, incepand din trimestrul patru.
In trimestrul fiscal incheiat la 31 iulie, veniturile HP ale diviziei de PC-uri si imprimante, cea mai mare a companiei, au scazut cu 11,5%.

HPE va inregistra in 2016 venituri de peste 50 de miliarde de dolari, anticipeaza grupul.
Compania americana Hewlett-Packard a inregistrat anul trecut in România o cifra de afaceri de 573 mil. lei (129 mil. euro) prin cele doua entitati, organizatia comerciala (HP Romania SRL) si centrul de servicii (Global e-Business Operations Centre SRL – GEBOC), conform datelor de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor.

În România sunt aproximativ 4000 de angajați HP.

About News Report