Renault scoate pe piata Dacia Duster pick-up. Modelul nu va fi produs in Romania

Renault scoate pe piata Dacia Duster pick-up. Modelul nu va fi produs in Romania
Comments Off on Renault scoate pe piata Dacia Duster pick-up. Modelul nu va fi produs in Romania, 31/07/2014, by , in Business today

Grupul francez Renault pregateste noul model pick-up bazat pe Duster, model care ar putea fi scos pe piata in 2015, dar care, conform francezilor de la ‘’Le Tribune’’, nu va fi fabricat in Romania.

Ideea lansarii pe piata a unui model Dacia Duster pick-up nu e deloc noua, numai ca, oficialii Dacia-Renault au fost evazivi in a da raspunsul la intrebarea daca si cand vom vedea un astfel de pick-up de serie. De curand, prototipul unui Duster pick-up cu 6 roti sau un Duster pick-up realizat de o firma independenta au mai aprins spiritele, insa atat oficialii romani cat si cei francezi au continuat sa pastreze secretul.

Pe piata sud-americana, pick-up-urile accesibile ca pret reprezinta un segment de piata foarte important, iar viitorul Duster pick-up ar putea intra in concurenta acerba cu Fiat Strada sau VW Saveiro.

In schimb, pe piata europeana, Dacia a scos din vanzare modelul Logan pick-up, singura utilitara ramanand Dokker. Din acest motiv  si Europa are nevoie  de un pick-up accesibil, cu atat mai mult pentru cei care vor tractiune integrala, Duster, fiind fara indoiala, cea mai indicata baza pentru o astfel de utilitara.

Sursele jurnalistilor francezi afirma ca viitorul model Dacia Duster Pick-up va intra in productie mai intai in Brazilia, pentru piata din America de Sud, iar apoi intr-una din uzinele  din zona mediteraneana, fie la uzina marocana din Tanger sau poate chiar in uzina turceasca de la Bursa.

Citeste si: “BMW vrea să investească în America de Nord”

About News Report