Renault pregateste Dacia Sandero in versiune sportiva

Renault pregateste Dacia Sandero in versiune sportiva
Comments Off on Renault pregateste Dacia Sandero in versiune sportiva, 28/08/2014, by , in Business today

Grupul Renault lucreaza la o versiune sportiva a modelului Dacia Sandero, care va fi lansata pe piata anul viitor, dar nu va fi vanduta pe piaţa din Europa, a declarat pentru revista britanica Autocar, directorul Renaultsport, Patrice Ratti.

Potrivit reprezentantului Renaultsport, noul model este destinat sa stimuleze cresterea Renaultsport pe pietele emergente de genul Rusia si Brazilia. In ambele tari atat modelul Sandero cat si Sandero Stepway sunt comercializate sub marca Renault.

Pe termen lung, Patrice Ratti sustine ca Sandero RS va fi situat la baza diviziei Renaultsport, posibil alaturi de o versiune mai puternica a noului Twingo, urmand ca deasupra sa se situeze modelele Clio RS si Megane RS, dar ca nu va fi echipat cu un motor cu o putere mare.

‘’Un Sandero este mai usor ca un Clio, asa ca nu ai nevoie de atat de multa putere’’, a precizat Patrice Ratti.

În prima jumatate a acestui an, vanzarile grupului Renault au urcat cu 4,7%, la 1,37 milioane de masini si vehicule comerciale usoare. Vanzarile Dacia in Europa au crescut cu 35%, sprijinite de restilizarea SUV-ului Duster si a hatchback-ului Sandero.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. In 2004 a fost relansata cu modelul Logan, Dacia devenind astfel,  un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

About News Report