Razbunare! Peste 200 de restaurante McDonald’s sunt inspectate în Rusia si noua au fost închise

Razbunare! Peste 200 de restaurante McDonald’s sunt inspectate în Rusia si noua au fost închise
Comments Off on Razbunare! Peste 200 de restaurante McDonald’s sunt inspectate în Rusia si noua au fost închise, 21/10/2014, by , in Business today

Autorităţile ruse susţin că restaurantele McDonald’s nu respectă normele sanitare, dar momentul şi amploarea inspecţiilor sunt văzute ca o reacţie la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni împotriva unor oficiali şi companii ruseşti, după ce preşedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea în primăvara acestui an, escaladând cel mai grav conflict dintre cele două părţi de la încheierea Războiului Rece.

Ca răspuns la sancţiunile occidentale, Putin a interzis importuri de alimente din ţările occidentale în valoare de 9,5 miliarde de dolari.

Primul restaurant deschis de McDonald’s în Rusia, în piaţa Puşkin din Moscova este deschis, dar printr-un ordin judecatoresc s-a interzis “vanzarea de mancare sau bauturi in incinta restaurantului”. Reprezentantii McDonald’s au facut apel si asteapta o decizie favorabila.

About News Report