Probleme cu somnul in zona urbana

Probleme cu somnul in zona urbana
Comments Off on Probleme cu somnul in zona urbana, 19/03/2016, by , in Lifestyle

Ne plac orasele mari si strazile luminate. Doar ca – de ceva timp – se vorbeste tot mai mult despre poluarea luminoasa in marile orase si efectul direct al acesteia asupra calitatii somnului.
Conform ultimelor cercetari ce vor fi prezentate in luna aprilie la cea de a 68 a aniversare a Academiei Americane de Neurologie ( ce va avea loc la Vancouver, in Canada) iluminarea stradala inhiba somnul normal si are efecte directe asupra calitatii somnului profund. Oamenii care traiesc in zone urbane cu iluminare stradala au cu 13 la suta mai multe probleme cu somnul, ajungand in stari de oboseala cronica, urmate de pierderi de imunitate si probleme de sanatate.
Shawn Stevenson, expert in probleme ale somnului si autor al best seller-ului “Sleep Smarter” spune ca pielea noastra dispune de fotoreceptori care simt lumina iar semnalele ajung la creier de la receptorii din numeroase locuri ale organismului. O masca care acopera doar ochii nu este suficienta. Este necesar sa dormim intr-un intuneric total pentru ca somnul sa fie suficient de profund si sa ajute la regenerarea organismului..
Stevenson – citat de Rodale Wellness – spune ca o solutie foarte buna este aceea a folosirii unor obloane sau perdele opace care sa nu lasa lumina din exterior sa patrunda in camera.
Se pare ca poluarea luminoasa trebuie luata in serios, mai ales in zonele urbane cu iluminare stradala. Organismul are nevoie pentru odihna de un intuneric absolut, in caz contrar sanatatea are in mod direct de suferit.

About Business life