Privatizarea Oltchim a eșuat DIN NOU. E a 4-a oară în 2014

Privatizarea Oltchim a eșuat DIN NOU. E a 4-a oară în 2014
Comments Off on Privatizarea Oltchim a eșuat DIN NOU. E a 4-a oară în 2014, 15/12/2014, by , in Business today

Privatizarea a esuat din nou in conditiile in care niciun investitor nu a depus oferte pana vineri, 12 decembrie, termenul limita. Este pentru a patra oară în acest an cand eșuează privatizarea Oltchim.

Nimeni nu dorește să investească la Oltchim. Administratorul judiciar al socieţii, Gheorghe Piperea, a declarat că la termenul limită din 12 decembrie, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Astfel, până pe 10 martie, Oltchim rămâne companie de stat.

De două luni de zile, Oltchim a intrat pe profit operaţional, 336.000 de euro, în octombrie, şi 400.000 de euro, în noiembrie, şi a ajuns la un grad de încărcare de 27%. Combinatul este de doi ani, în insolvenţă, cu datorii de 700 de milioane de euro şi cu pierderi de zeci de milioane de euro.

De-a lungul timpului, de combinatul de la Vâlcea s-au declarat interesaţi consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, SIF Transilvania, grupul Chimcomplex al omului de afaceri Ştefan Vuza, precum şi o companie din Turcia al cărei numei nu a fost dezvăluit de Piperea.

Foto: realitateavalceana.ro

About News Report