Prin eliminarea subventiilor, vor creste cererile pentru centralele termice de apartament

Prin eliminarea subventiilor, vor creste cererile pentru centralele termice de apartament
Comments Off on Prin eliminarea subventiilor, vor creste cererile pentru centralele termice de apartament, 10/09/2014, by , in Business today

Eliminarea subventiilor si facturile tot mai mari ar putea duce, in aceasta toamna, la cresterea cererilor pentru instalarea unui sistem propriu de incalzire. Astfel, tot mai multi romani ar putea sa renunte la CET-uri.

“Datele noastre arata ca circa 65% din achizitiile de centrale termice realizate pe plan local sunt facute de familiile care au renuntat la sistemul centralizat, acestea dorindu-si in primul rand reducerea costurilor lunare si sporirea confortului”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment, romanii pot economisi, in medie, peste 20% din valoarea facturii lunare prin instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz. Astfel, daca producerea unei gigacalorii cu o centrala termica pe gaz are un cost de cca. 175 lei, in cazul CET-urilor media nationala arata ca pretul facturat populatiei pentru o Gcal este de 227 lei.

In acest moment, costul unei Gcal produse de o centrala termica pe gaz este mult mai mic si decat al unei Gcal produse de o centrala termica electrica, care in acest caz ajunge la aprox. 553 lei, relateaza Capital.ro.

Cand vine vorba de alegerea centralei termice, studiile Ariston arata ca, in 41% dintre cazuri, principalul criteriu este eficienta si randamentul urmat apoi, in 25% dintre cazuri, de pret. Pentru 21% dintre clienti, marca este foarte importanta la realizarea achizitiei, in timp ce pentru  7% sunt perioada de garantie si cea de post-garantie.

„Inainte de achizitie ar trebui sa se faca o analiza a necesarului de incalzire a locuintei tinand cont de gradul de izolare, suprafata si volumul spatiului ce urmeaza a fi incalzit, de numarul de consumatori de apa calda menajera si numarul de bai si bucatarii. Astfel poate fi determinata puterea centralei termice, acest lucru fiind foarte important deoarece, pe termen lung, este evitat riscul neplacerilor aparute ca urmare a unei cantitati prea mici de apa furnizata comparativ cu nevoile familiei. Asadar, puterea termica a centralei ar trebui sa fie direct proportionala cu dimensiunea spatiului si cu numarul de consumatori de apa calda menajera”, a mai adaugat Catalin Draguleanu.

About News Report