Primul oras – mall care va avea temperatura controlata

Primul  oras – mall care  va avea temperatura controlata
Comments Off on Primul oras – mall care va avea temperatura controlata, 28/04/2016, by , in Vision & Trends

 

Seicul Mohammmed bin Rashid al-Maktoum, conducatorul Dubaiului a dezvaluit noul proiect  care  va uimi lumea. Este vorba despre un mall gigantic, de marimea unui oras. Intitulat  „Mall of the World”, se va intinde pe o suprafata impresionanta de  aproximativ  745.000 metri patrati.

Dubaiul este renumit  pentru  proiectele sale grandioase care au devenit adevarate minuni de la Insulele Palmier artificiale pana la cea mai inalta si luxoasa cladire din lume Burj Khalifa.

Arabii au reusit astfel in scurt timp sa creeze  obiective  turistice  simbol, la fel de faimoase ca Muzeul Luvru din Paris, piramidele din Egipt sau Turnul Big Ben din Londra .

„Mall of the World”  va aduce si alte premiere. Cum Dubaiul are o clima subtropicala iar temperaturile devin caniculare in timpul verii, proiectantii  promit un oras cu temperatura controlata. Ei spera ca turistii sa vina astfel in numar mare si in timpul verii.

Strazile se vor intinde pe 7 kilometri, vor exista 100 de hoteluri, cladiri de birouri sau apartamente. Nu vor lipsi nici spatiile de agreement sau centrele culturale sau spa-uri .

Se spera ca 180 de milioane de turiști sa ii treaca pragul în fiecare an.

 

Sursa www.engadget.com

foto : all-free-download.com

 

About Business Editor