Preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut în iulie cu 5,3% faţă de iunie

Preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut în iulie cu 5,3% faţă de iunie
Comments Off on Preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut în iulie cu 5,3% faţă de iunie, 10/08/2015, by , in Business today

Preţurile apartamentelor din Capitală sunt într-o continuă creștere.

Potrivit unei analize realizate de homefinders.ro, prețurile apartamentelor din Bucureşti au înregistrat o creştere de 5,3% în luna iulie, faţă de iunie, iar comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014 se află în urcare cu 2,8%.

Pe segmentul mediu şi premium, respectiv zonele centrale, semicentrale şi de Nord, preţul mediu solicitat de proprietari a revenit la valoarea din lunile de primăvară: 68.000 de euro. Acest preţ este cu 3% mai mare decât cel din luna iunie.

În zonele mărginaşe ale Bucureştiului, preţurile medii solicitate au avansat faţă de luna iunie cu 8,5%, cea mai mare creştere înregistrată în acest an pe segmentul rezidenţial. Astfel, proprietarii de apartamente situate în aceste zone solicită acum un preţ mediu de 51.000 de euro.

„Evoluţia pieţei rezidenţiale a Capitalei în luna iulie 2015, comparativ cu iulie 2014, reflectă însăşi evoluţia din ultimul an. Avem mult mai multe oferte de apartamente, în toate zonele, datorită extinderii dezvoltărilor noi, dar şi datorită faptului că atât proprietarii, cât şi cumpărătorii, au mai multă încredere în piaţă. Cererea este şi ea în creştere, iar preţurile apartamentelor din centru, semicentru şi Nord au valori mai mari, întrucât acest segment devine din ce în ce mai atractiv pentru cumpărători şi pentru dezvoltatori“, a declarat pentru adevarul.ro Paul Ghinea, managing partner HomeFinders.

About News Report