Pretul chiriilor ‘’explodeaza’’ odata cu sosirea studentilor in orasele universitare

Pretul chiriilor ‘’explodeaza’’ odata cu sosirea studentilor in orasele universitare
Comments Off on Pretul chiriilor ‘’explodeaza’’ odata cu sosirea studentilor in orasele universitare, 04/09/2014, by , in Business today

Proprietarii de apartamente maresc preturile chiriilor in marile orase universitare din tara, iar cele mai mari sume le au de platit studentii din Bucuresti, in timp ce Brasovul are cele mai mici chirii.

Chiria medie pentru o garsoniera confort I in Capitala este de 245euro/luna si 191 euro pentru confort II. Pentru un apartament de doua camere chiria este de 368 euro pentru confort I si 306 euro/lună pentru confort II, pentru 3 camere confort I chiria medie este 536 euro si 321 euro pentru confort II, iar apartamentele de 4 camere se inchiriaza in medie cu 815 euro confort I si numai 331 euro/luna cele de confort II, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.net.

Cele mai cautate zone sunt cele cu infrastructura de transport in comun foarte dezvoltate, cu metrou sau cu acces foarte usor si rapid spre centrul orasului, astfel ca, cea mai solicitata magistrala este M2 Berceni – Pipera care traverseaza capitala de la Sud la Nord si care trece prin centru.

Clujul este cel mai scump oras din provincie, din punct de vedere al chiriilor, unde proprietarii solicita 230 euro/luna pentru garsoniere, 395 euro pentru apartamentele cu doua camere si 530 euro/luna pentru apartamentele cu trei camere.

La Iasi proprietarii cer 220 euro/luna pentru garsoniere, 310 euro pentru apartamentele cu doua camere si 440 euro/luna pentru apartamentele cu trei camere.

In Constanta chiriile medii solicitate de proprietari se situeaza la 195 euro/luna pentru garsoniere, 280 pentru apartamentele de 2 camere si 400 euro/luna pentru apartamentele de 3 camere.

Cele mai mici chirii din orașele universitare sunt in Brasov, unde chiriile medii solicitate se situeaza la 190 euro/luna pentru garsoniere, 290 euro pentru apartamentele cu doua camere si 340 euro/luna pentru apartamentele cu trei camere.

 

About News Report