Presedintele a promulgat legea privind dublarea alocatiilor de stat pentru copii

Presedintele a promulgat legea privind dublarea alocatiilor de stat pentru copii
Comments Off on Presedintele a promulgat legea privind dublarea alocatiilor de stat pentru copii, 02/06/2015, by , in Business today

Administrația prezidentiala a anuntat ieri ca presedintele Romaniei a semnat decretul pentru promulgarea legii prin care alocatiile de stat pentru copii vor creste de la valoare de 42 de lei la 84 de lei, adica dublarea lor.

Acest lucru a fost stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru munca a Camerei, fiind ulterior, aprobat in plen.

Potrivit mediafax.ro, prim-ministrul Victor Ponta, a precizat ca Guvernul si PSD sustin majorarea alocatiei de stat pentru copii si nu se pot opune acestui principiu, dar initiatorii propunerii nu au indicat sursa de finantare in conditiile in care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

Ulterior, Ponta a declarat ca ideea unei alocatii egale pentru toţi copiii este nepractica, deoarece trebuie o diferentiere in functie de venitul parintilor, afirma premierul Ponta, aratand ca ar fi preferat sa urce alocatia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici si sa nu o dubleze si pentru cei cu venituri suficiente.

“Opinia mea este ca alocatia pentru copii trebuie sa fie diferentiata, in functie de cine are nevoie de bani, pentru ca 82 de lei pentru o familie amarata sunt foarte putini si 82 de lei pentru o familie care are posibilitati nu conteaza, probabil ca nici nu-si incaseaza. Ideea de a da 82 de lei la toata lumea in mod egal e o idee pe care eu o consider nepractica. As fi preferat sa dau nu 82, ci, nu stiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (…) si sa nu marim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru ca au parintii venituri suficiente si la care cei 42 de lei nu conteaza”, a declarat premierul Victor Ponta.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a reactionat, aratand ca deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii, Curtea stabilind ca nu este permisa diferentierea cuantumului alocatiei pentru copii si cerand PSD sa aplice legea de dublare a alocatiilor, aprobata de Legislativ.

About News Report