Presa internațională, despre rezultatul alegerilor din România: “Ce surpriză!”

Presa internațională, despre rezultatul alegerilor din România: “Ce surpriză!”
Comments Off on Presa internațională, despre rezultatul alegerilor din România: “Ce surpriză!”, 17/11/2014, by , in Business today

Neamțul Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale după ce a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

Presa internațională este uimită de rezultatul alegerilor din România. Sub titlul: “Klaus Iohannis, parcursul atipic al «germanului de Transilvania» devenit preşedinte”, Agenţia France Presse notează: „Denigrat de adversari din cauza originilor germane, Klaus Iohannis a creat surpriză câştigând scrutinul prezidenţial din România”.

Publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) cataloghează victoria candidatului ACL ca fiind o “senzație” și notează „Ponta felicită victoria rivalului Iohannis”.

Agenţia austriacă APA scrie despre problema votului din diaspora unde mii de oameni s-au aşezat la coadă în unele oraşe europene ca Paris, Londra sau Torino încă din timpul nopţii.

„Victor Ponta îşi recunoaşte înfrângerea în cursa prezidenţială”, titrează agenţia Reuters: „Premierul Victor Ponta a admis o înfrângere şocantă în scrutinul prezidenţial din România, după ce sondajele la ieşirea de la urne au arătat că adversarul său de centru-dreapta Klaus Iohannis are o revenire surprinzătoare”, au mai notat jurnaliștii de la Reuters.

Și cotidianul „The Telegraph” a scris despre revenirea spectaculoasă a lui Klaus și despre faptul că premierul Ponta refuză să demisioneze.

About News Report