Prabusirea Greciei ar avea un efect de domino in Europa?

Prabusirea Greciei ar avea un efect de domino in Europa?
Comments Off on Prabusirea Greciei ar avea un efect de domino in Europa?, 22/06/2015, by , in Business today

Alekos Flabouraris, ministrul de stat grec, a declarat sambata ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu va permite un colaps grecesc, deoarece o astfel de actiune ar avea un efect de domino pentru intreaga Europa, relateaza BBC News Online.

Vineri, Banca Centrala Europeana a majorat din nou plafonul liniei de finantare de urgenta (ELA) destinata creditorilor eleni, sustin surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Saptamana trecuta, BCE a majorat plafonul cu 1,1 miliarde de euro iar in urma cu o alta saptamana, cu 2,3 miliarde de euro.

Miercuri, Banca Centrala a Greciei a avertizat ca, in cazul in care Atena nu va reusi sa obtina din partea creditorilor sai internationali o asistenta financiara suplimentara, tara ar putea intra in incapacitate de plata si ar putea parasi zona euro.

Sefii de stat si de guvern din tarile zonei euro se reunesc astazi, la Bruxelles, pentru un summit pe tema crizei din Grecia.

“Grecia nu va beneficia de o perioada de gratie daca nu va plati datoria de aproape 1,6 miliarde de euro catre FMI, scadenta pe 30 iunie”, a avertizat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, punand astfel presiune pe statul elen sa ajunga la un acord cu creditorii.

About News Report