Portul Constanta va fi cel mai mare terminal de cereale din Europa

Portul Constanta va fi cel mai mare terminal de cereale din Europa
Comments Off on Portul Constanta va fi cel mai mare terminal de cereale din Europa, 20/10/2014, by , in Business today

Portul Constanţa devine cel mai mare terminal de cereale din Europa, într-o piaţă mondială a grâului de 4,2 miliarde de dolari.

Cantitatea de cereale care a trecut prin Portul Constanţa până la sfârşitul lunii august a fost cu 30% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ceea ce face fostul port Tomis sa devina cel mai mare terminal de cereale din Europa

Cargill, cea mai mare companie privată din Statele Unite, şi compania Transport Trade Services au finalizat în luna august o investiţie de 15 milioane de euro în terminalul de cereale Canopus Star din Portul Constanţa, care a dublat capacitatea acestuia de la 50.000 de tone la 110.000 tone, noteaza Mediafax.

“Producţia de cereale a crescut treptat în România, Bulgaria, Ungaria şi Serbia. Principalul beneficiar a fost portul Constanţa. Este singurul port cu o capacitate suficientă pentru a servi regiunea”, a declarat săptămâna trecută James Hyslop, director pentru România la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În primele opt luni ale acestui an, prin Portul Constanţa au trecut 9,5 milioane de tone de cereale, cu 30% mai mult faţă de intervalul similar din anul trecut, iar volumul din acest an va depăşi recordul de 15,3 milioane de tone consemnat în 2013.

Nici la turisti, portul Constanta nu sta rau. Peste 65.000 de turişti au ajuns în acest an în Portul Constanţa prin intermediul unor impresionante nave de croazieră, numărul turiştilor crescând cu 20% în fiecare an, începând din anul 2008 şi până în prezent.

About News Report