Portalul tursitic TRIPADVISOR: Castelul Corvinilor, în topul destinatiilor turistice

Portalul tursitic TRIPADVISOR: Castelul Corvinilor, în topul destinatiilor turistice
Comments Off on Portalul tursitic TRIPADVISOR: Castelul Corvinilor, în topul destinatiilor turistice, 30/06/2014, by , in Business today

Cunoscutul portal turistic Tripadvisor a inclus Castelul Corvinilor din Hunedoara pe lista primelor cinci destinatii turistice din Romania, pozitie câștigata în urma voturilor primite din partea turistilor care au vizitat acest monument istoric.

Castelul Corvinilor, construit in epoca medievala, a fost “decorat” de către Tripadvisor cu un certificat de excelenta pe anul 2014,”decoratie” ce îl plasează pe harta atracțiilor turistice din Romania și din lume.

“Distinctia primită ne onorează și ne dă încrederea că în acest fel Castelul Corvinilor si municipiul Hunedoara se indreapta spre titulatura de atractie turistica principala a Transilvaniei”, a declarat pentru Agerpres, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca.

Ctitorit in sec XV de catre Ioan de Hunedoara, castelul este un monument impunator, prevazut cu bastioane, turnuri si un donjon. În anul 1854 a cazut prada unui incediu devastator, urmând a fi restaurat in anul 1914 intr-o prima etapa si in perioada 1956-1968, în cea de-a doua.

Începand cu anul 1974 castelul a fost transformat in muzeu. Detine colectii de arheologie provenite din sapaturile efectuate pe raza municipiului Hunedoara, precum si expozitii tematice. Anul trecut, Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 300.000 de turisti, potrivit datelor oficiale.

About News Report