Ponta si Iohannis, salarii majorate! Cat vor incasa?

Ponta si Iohannis, salarii majorate! Cat vor incasa?
Comments Off on Ponta si Iohannis, salarii majorate! Cat vor incasa?, 09/07/2015, by , in Business today

Demnitarii vor primi mai multi bani. Premierul interimar Gabriel Oprea a anuntat, miercuri, ca Executivul a adoptat o ordonanta prin care indemnizatiile pentru cele mai inalte functii de demnitate publica se majoreaza incepand cu luna august din acest an. Masura vizează 48 de functii: presedintele Romaniei, premierul, ministrii, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si directorii SIE, SPP, STS.

Surse oficiale citate de Mediafax.ro, au declarat ca indemnizatiile presedintelui, prim-ministrului si presedintilor celor doua Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneratie acordata si sefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixata la 20.000 lei brut (14.024 lei net).

In prezent, presedintele tarii este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, presedintii celor doua Camere parlamentare si prim-ministrul – cu 6.184 lei net, vicepremierul – cu circa 5.800 lei net, iar ministrul – cu 5.350 lei net.

“Consider ca salarizarea din sistemul public nu e un act populist, ci o exigenta in conformitate cu statutul actual al Romaniei. Nu ne putem preface ca este normal ca un presedinte de tara europeana sa primeasca la final de luna aproximativ 1.500 de euro. Ani de zile, salariul presedintelui Romaniei a fost mai mic decat salariile unor funtionari de rang secund din alte institutii”, a declarat Gabriel Oprea.

About News Report