Ponta: “Salariul minim brut va fi MAJORAT anul viitor la 1.200 lei”

Ponta: “Salariul minim brut va fi MAJORAT anul viitor la 1.200 lei”
Comments Off on Ponta: “Salariul minim brut va fi MAJORAT anul viitor la 1.200 lei”, 29/01/2015, by , in Business today

Premierul Victor Ponta dă asigurări că salariul minim brut va fi majorat anul viitor de la 1.050 lei, cât va fi începând cu luna iulie a acestui an, la 1.200 lei.

De la 1 ianuarie acest an, salariul minim brut a fost fixat la 975 lei şi urmează să fie majorat cu încă 75 lei din luna iulie.

“Cred că stabilirea unei limite din ce în ce mai ridicate a venitului minim care poate fi acordat pentru muncă, implicând mai departe taxe, este o măsură cu care putem mişca în mod concret nişte lucruri”, a spus Ponta, la o conferinţă pe tema Planului de Combatere a Sărăciei.

Angajatorii dau mai mulți bani

Cresterea salariului minim brut inseamna pentru salariati bani in plus pe care ii vor incasa la sfarsit de luna, insa pentru angajatori acest lucru se traduce prin cheltuieli suplimentare.

Concret, din 1 ianuarie 2015 angajatorii au fost nevoiti sa scoata din buzunar 91 de lei in plus pentru a-i plati unui angajat salariul minim. Aceasta suma include majorarea de 75 de lei, la care se adauga inca 16 lei platiti in plus pentru contributiile la stat.

About News Report