Ponta, despre creditele în franci elvețieni: “Băncile ar trebui să suporte o parte din pierderi”

Ponta, despre creditele în franci elvețieni: “Băncile ar trebui să suporte o parte din pierderi”
Comments Off on Ponta, despre creditele în franci elvețieni: “Băncile ar trebui să suporte o parte din pierderi”, 22/01/2015, by , in Business today

Cursul pentru franc anunţat joi de BNR a crescut cu 0,2%, la 4,5152 lei, un nou maxim istoric şi al cincilea record atins în ultimele şase şedinţe. Victor Ponta este de părere că problema creditelor acordate în franci elveţieni poate fi rezolvată prin conversia forţată a acestora într-o altă monedă.

Victor Ponta nu crede în modelul Ungariei care a obligat băncile să convertească creditele din franci elvețieni în altă monedă. “Este foarte popular să înjuri băncile. Nu există o situaţie în care nimeni nu pierde, problema este cum distribui această pierdere din punct de vedere moral şi al eficienţei”, a spus Ponta într-un interviu pentru Jurnalul.

Premierul a adăugat totodată că şi persoanele care îşi propun să contracteze un credit trebuie să fie foarte atente atunci când citesc textul contractului.

Peste 75.000 de persoane fizice din România au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci.

About News Report