Ponta anunta TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

Ponta anunta TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie
Comments Off on Ponta anunta TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie, 22/06/2015, by , in Business today

Intr-o postare pe contul sau de Facebook, premierul Victor Ponta a anuntat ca, in urma unei discutii avute cu ministii Finantelor si Sanatatii, s-a decis ca actuala coalitie sa sustina in Parlament reducerea cotei standard a TVA la 19%, fata de 20% cum a propus guvernul initial. Scaderea ar urma sa fie aplicata mai devreme de 1 ianuarie.

“In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare: 1) miercuri, deputatii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare – reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19 ( nu 20%) – astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010 / avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19 în loc de 20) / am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!”, a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, duminica seara.

In varianta de Cod Fiscal propusa si aprobata de Guvern in primavara acestui an se prevedea reducerea TVA la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016. Proiectul de modificare al Codului Fiscal a fost aprobat de Senat in luna aprilie, iar acum proiectul se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor, camera decizionala pentru acest proiect.

About News Report