Ponta anunta cresterea incasarilor din TVA

Ponta anunta cresterea incasarilor din TVA
Comments Off on Ponta anunta cresterea incasarilor din TVA, 31/07/2015, by , in Business today

Premierul Victor Ponta, aflat in concediu in SUA, a anuntat joi pe Facebook ca datele ANAF privind incasarile din TVA au crescut in iunie fata de aceeasi luna a anului trecut cu 60 milioane lei, la 5,067 miliarde lei, in pofida scaderii TVA la alimente si servicii alimentare, de la 1 iunie, la 9%.

O cifra de ultima ora foarte importanta – am primit de la ANAF datele preliminare privind incasarile din TVA operatiuni interne pentru luna iunie 2015 – 5,067 miliarde RON! 1 – este prima luna in care TVA la alimente si servicii alimentare a scazut drastic de la 24 la 9%; 2 – desi se previziona de diversi “analisti” ca vom avea un impact negativ important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de RON IN PLUS fata de aceeasi luna din 2014! (5 miliarde RON) 3 – pe primele 6 luni din 2015 incasarile bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decat in primele 6 luni din 2014!“, afirma Ponta.

“Sunt convins ca Parlamentul la sesiunea extraordinara din august va sprijini aceste obiective”, a mai scris Ponta.

Premierul a intrat miercuri in concediu de odihna, urmand sa se intoarca la 9 august, in aceasta perioada premier interimar fiind Gabriel Oprea. Tot in timp ce se afla in strainatate, respectiv in Turcia, unde s-a operat la genunchi, premierul Victor Ponta a anuntat in 21 iunie, tot pe Facebook, ca a fost vizitat de catre ministrii Sanatatii, Nicolae Banicoiu, si Finantelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis sa sustina in Parlament scaderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul initial, reducere care sa fie aplicata mai devreme de 1 ianuarie.

About News Report