Polonia anunță: “Ar fi imoral ca Statul să-i ajute pe cei împrumutați în franci”. Ce va fi la noi?

Polonia anunță: “Ar fi imoral ca Statul să-i ajute pe cei împrumutați în franci”. Ce va fi la noi?
Comments Off on Polonia anunță: “Ar fi imoral ca Statul să-i ajute pe cei împrumutați în franci”. Ce va fi la noi?, 19/01/2015, by , in Business today

Problema împrumuturilor în franci elvețieni se aplică și în Polonia, acolo unde zeci de mii de polonezi au credite în franci elvețieni și sunt nevoiți să plătească aproape dublu. Cu toate acestea, mai marii polonezi nu se gândesc să-i ajute pe cei cu astfel de împrumuturi.

Leszek Balcerowicz, fost guvernator al Bancii Nationale a Poloniei, a declarat pentru radioul polonez ca ar fi “imoral” si nedrept ca Statul sa ii ajute pe cei imprumutati in franci. “Când riscam si câstigam, e OK, dar când riscăm si pierdem, sa vina altii sa plateasca pentru noi”, a spus Leszek Balcerowicz, conform HotNews.ro.

Declarația a venit ca reacție a partidului Lege si Justitie care a prezentat o propunere prin care cei cu credite să ramburseze imprumuturile la cursul de schimb de dinaintea scumpirii recente a francului elvețian.

Comitetul pentru Stabilitate Financiara urmeaza sa discute marti daca si cum va reactiona Guvernul polonez ca urmare a aprecierii consistente a francului. Rămâne de văzut ce soluții vor găsi aleșii din România.

About News Report