Plătitorii de taxe și impozite vor fi PREMIAȚI LUNAR

Plătitorii de taxe și impozite vor fi PREMIAȚI LUNAR
Comments Off on Plătitorii de taxe și impozite vor fi PREMIAȚI LUNAR, 04/12/2014, by , in Business today

Pentru combatarea evaziunii, Guvernul va înființa o loterie fiscală online pentru plătitorii de taxe şi impozite, care vor fi astfel premiaţi lunar.

Vești bune pentru cei care își plătesc taxele și impozitele la timp: aceștia vor putea câștiga și premii în bani.

“Vorbim de o loterie care se va face online, oamenii se vor putea înscrie online şi pune detalii de pe codul fiscal şi va exista o tragere la sorţi în fiecare lună, cu premii”, a declarat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Persoanele care deţin bonuri fiscale vor introduce într-un sistem informatic dedicat loteriei, gestionat de Loteria Română, numărul bonului fiscal, suma totală, numele, prenumele, precum şi seria şi numărul unui act de identitate valabil, pentru persoanele fizice rezidente, iar pentru persoanele fizice nerezidente, seria şi numărul unui act de identitate valabil, seria fiscală a aparatului de marcat electronic fiscal, codul unic de identificare fiscală al operatorului economic care a eliberat bonul fiscal.

Ce premii se vor da?

La extragerile lunare organizate de Loteria Română vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a ANAF, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei.

About News Report