Piraeus Bank se retrage din tarile Europei de sud-est

Piraeus Bank se retrage din tarile Europei de sud-est
Comments Off on Piraeus Bank se retrage din tarile Europei de sud-est, 18/08/2014, by , in Business today

National Bank of Greece va trebui sa se retraga din sud-estul Europei, inclusiv din Romania. si va mentine doar  activitatile din Turcia. Piraeus Bank isi va restrange operatiunile din strainatate, dupa ce au fost aprobate planurile de restructurare ale NBG.

Planurile de restructurare ale NBG, cea mai mare banca elena, si Piraeus Bank, aflata pe locul al doilea, au fost aprobate la sfarsitul lunii trecute, dupa cel al Alpha Bank, la inceputul lui iulie, si cel al Eurobank, in aprilie, relateaza Mediafax.ro.

Potrivit acestor planuri, NBG, care detine in Romania Banca Romaneasca, va pastra o participatie doar la banca Finansbank din Turcia, urmand sa vanda subsidiarele din Romania, Albania, Bulgaria, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Serbia, precum si din Egipt si Africa de Sud. Va pastra unele operatiuni in Cipru, Marea Britanie si Malta.

Valoarea activelor din strainatate ale Piraeus Bank trebuie sa fie redusa la 3,1 miliarde de euro pana in iunie 2018 sau sa fie vandute cu totul.

In Romania, grupul NBG detine Banca Romaneasca, societatea de asigurare-reasigurare GARANTA, societatea de servicii de investitii financiare NBG Securities Romania si NBG Leasing. Grupul Banca Romanească a inregistrat in 2013 pierderi de 109,86 milioane lei, in crestere de la 61,07 milioane de lei in 2012. La sfarsitul anului trecut, grupul Banca Romaneasca detinea active de 7,44 miliarde de lei, fata de 7,23 miliarde de lei in 2012.

Piraeus Bank Romania a obtinut in primul trimestru un profit net de 4,6 milioane euro, cu 90% mai mult, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar activele au urcat cu 7%, la 1,98 miliarde lei, rezultate sustinute de evolutia creditelor cu 21% si a depozitelor cu 17%. La sfarsitul anului trecut, Piraeus Bank Romania deservea circa 300.000 de clienti, si dispunea de  o retea formata din 140 de sucursale.

About News Report