Performanța angajaților se măsoară în libertatea care le este oferită

Performanța angajaților se măsoară în libertatea care le este oferită
Comments Off on Performanța angajaților se măsoară în libertatea care le este oferită, 19/10/2015, by , in Evenimente

Cifrele arată că 9 din 10 angajați din Europa de Est nu sunt implicați în munca pe care o fac. La nivel mondial, topul implicării este condus de angajații americani și canadieni, cu 29%, urmați de australieni și neozeelandezi, cu 24%

Ce motivează cu adevărat performanța la nivel înalt?

A fost întrebarea la care aproape 500 de manageri români de top și specialiști în resurse umane au primit răspuns de la Daniel Pink, unul dintre primii 15 gânditori de business ai lumii, și de la Marcel Cobuz, cel care a reușit cea mai mare fuziune dintre două companii, ambii prezenți la cea de a 11-a Conferință Națională HR Club.

“Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poate face un manager este să vorbească cu angajații lui despre motivul care îi determină să facă anumite lucruri și, la nevoie, să le explice cum trebuie să procedeze. Ceea ce nu înseamnă mai multe ședințe. Eu sunt adeptul ședințelor în picioare, se vorbește mai mult și sunt mai scurte”, a declarat Daniel Pink.

Cu o experiență în management de peste 15 ani, Marcel Cobuz, în prezent CEO Lafarge Maroc, crede că un manager care nu petrece cel puțin 50% din timp în gestiunea oamenilor și în proximitatea lor nu își face treaba.

Locul banilor în ecuația motivației

Ponderea banilor în ecuația motivării nu poate fi neglijată, mai ales atunci când sunt prea puțini. Pentru performanță este nevoie de un salariu echitabil, care să răsplătească munca depusă de angajat. Fără o astfel de bază, motivația riscă să devină o teorie. Este experiența lui Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului de Fizică și Energie Nucleară și liderul proiectului ELI-NP, menit să construiască la Măgurele cel mai mare laser din lume. “Primul lucru a fost să convingem Guvernul României că nu putem avea cei mai buni oameni din lume dacă salariile sunt la nivelul României. Un cercetător alege un centru mare, dar trebuie să aibă cu ce să plătească chiria. Mi-a luat 10 luni să ne lase să dăm salarii, din acel moment am început să facem un fel de prezentare a proiectului”, a declarat Nicolae Zamfir.

HR Drive, cea de a 11-a Conferință Națională HR Club a avut loc pe 14 octombrie, la Hotel Marriott din București. Pe lângă sesiunile conferinței, participanții au avut acces la o zonă expozițională dedicată furnizorilor de servicii din piață, unde au primit suport în dezvoltarea de programe de resurse umane de succes.

About News Report