Patru restaurante McDonald’s, inchise la Moscova

Patru restaurante McDonald’s, inchise la Moscova
Comments Off on Patru restaurante McDonald’s, inchise la Moscova, 22/08/2014, by , in Business today

Agentia rusa pentru protectia cosumatorului (Rospotrebnadzor), a anuntat miercuri, ca patru restaurante ale lantului american McDonald’s, au fost inchise temporar, motivul invocat fiind incalcarea normelor sanitare in vigoare.

Serviciul Federal pentru Protectia Consumatorului a emis un comunicat in care se afirma ca au fost inventariate numeroase incalcari ale legislatiei in urma unor inspectii care au avut loc intre 18 şi 20 august.

Neregulile se refera in principal la selectarea produselor alimentare si la respectarea normelor sanitare in restaurante.
Rospotrebnadzor a anunţat in luna iulie ca a constatat nereguli in compozitia unor hamburgheri comercializati de McDonald’s in restaurantele din regiunea Novgorod, care nu respectau normele de securitate alimentara si cele referitoare la valoarea energetica, noteaza Mediafax.ro.

Reprezentantii McDonald’s din Rusia au emis deasemenea un punct de vedere in care sustin ca analizeaza “care este natura acuzatiilor si care sunt pasii de urmat pentru redeschiderea restaurantelor in cel mai scurt timp cu putinta”. Dupa ce sanctiunile Occidentale impotriva Rusiei s-au inasprit, autoritatile de la Moscova au interzis importurile alimentare din Ucraina, Grecia si Polonia, sub motivul ca produsele ar contine substante periculoase.

In prezent in Rusia sunt deschise 438 de restaurante care functioneaza sub franciza McDonald’s. Piata ruseasca se afla in top 7 la nivel mondial pentru compania americana, conform unui raport din 2013.

About News Report