Pariurile sportive în România. Cifre și tendințe

Pariurile sportive în România. Cifre și tendințe
Comments Off on Pariurile sportive în România. Cifre și tendințe, 23/02/2015, by , in Business today

Moda pariurilor sportive a prins de ani buni și pe pământ mioritic. Astfel, numarul caselor de pariuri a continuat sa creasca din 2010, anul considerat cel mai dinamic pentru industria de profil, in prezent fiind mai mult de 3000 de unitati deschise in Romania.

Cei mai cunoscuti jucatori de pe piață sunt: Stanley Bet, Betcafe Arena , Casa Pariurilor, Mozzart Bet, SuperBet, Public Bet, Sky Bets Sport si GSBet. Doar ultimele trei oferă posibilitatea de franciză. Avantajul caselor de pariuri? Merg bine și în perioadă de criză.

Una dintre firmele din Big Four la nivel mondial, PricewaterhouseCoopers, a realizat o “Analiză privind piaţa jocurilor de noroc, slot machine + pariuri”, cu studiu de caz România anului 2012. La acea vreme, piaţa jocurilor de noroc din România era de 650 de milioane de euro, adică 0,23% din piaţa europeană, în creştere faţă de cele 643 de milioane din 2011, dar cu o scădere faţă de 2009, atunci când erau 813 milioane.

Cifrele mai arătau că în 2012, în România, erau în jur de 2600 de agenţii, care generau venituri între 100 şi 130 de milioane de euro. În medie, fiecare român are un venit brut în jur de 5 euro pe an din pariuri. În Italia, 26 de euro, în Marea Britanie, 37 de euro, în Cehia, 15 euro, în Franţa, 38 de euro, iar în Germania doar un euro.

Cât câștigă casele de pariuri?

Pentru casele de pariuri, profitul e clar. Operatorii de pariuri încasează circa 440 milioane euro pe an de la jucători, iar câștigurile pariorilor reprezintă 75% din aceste sume.

About News Report