Oraşele cu cele mai rapide conexiuni la Internet din ţară

Oraşele cu cele mai rapide conexiuni la Internet din ţară
Comments Off on Oraşele cu cele mai rapide conexiuni la Internet din ţară, 09/03/2015, by , in Lifestyle

Compania Ookla, cea care deţine cel mai folosit serviciu de testare a conexiunilor la internet, speedtest.net, a oferit o serie de date  interesante pentru România, la finalul lunii februarie 2015.

Astfel, România are o viteză medie pentru download de 61,8 Mbps, pentru conexiunile fixe şi 18 Mbps pentru cele mobile. Suntem pe locul 5, mult peste media mondială de 22,1 Mbps pentru conexiuni fixe şi 11,4 Mbps pentru conexiunile mobile.

Când vine vorba de topul orașelor, Bucureştiul deţine cea mai rapidă conexiune fixă, cu aproximativ 88 Mbps pentru download şi 36,5 upload. Iaşi şi Oradea sunt oraşele care urmează în top, cu 76,1 Mbps respectiv 72,6 Mbps.

În ceea ce privește conexiunea mobilă, Capitala cu 22,5 Mbps este depăşită de mai multe oraşe. Bacăul are cele mai rapide conexiuni mobile, cu 25,2 Mbps (download). Ploieştiul (22,8) şi Sibiul (22,75) au, de asemenea conexiuni mai bune decât Bucureștiul.

internet

Topul furnizorilor

Cât despre furnizori, RCS&RDS este câştigător detaşat pe partea de conexiuni fixe, unde se poate lăuda cu o medie de 93 Mbps. La polul opus se află Telekom, cu doar 24,6 Mbps, o conexiune fixă mai slabă decât conexiunile mobile ale principalilor operatori GSM.

La capitolul conexiuni mobile RCS&RDS, cu Digi.Mobil, se află la celălalt capăt al ierarhiei, cu doar 2,81 Mbps. Cu 27,9 Mbps, Orange ia primul loc dar la mare luptă cu Vodafone, care are o viteză medie de 26,75 Mbps.

About News Report