Orange și Telekom își dau mâna, Vodafone pierde

Orange și Telekom își dau mâna, Vodafone pierde
Comments Off on Orange și Telekom își dau mâna, Vodafone pierde, 23/12/2015, by , in Media & Brands

Orange şi Telekom, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, au semnat la începutul lunii decembrie un acord prin care îşi oferă acces la reţeaua fixă, respectiv mobilă 4G. Cel mai mare pierzător al acestei înțelegeri este Vodafone.

Prin acest acord Orange şi Telekom fac reduceri semnificative de costuri, îşi întăresc forţa în lupta cu RCS&RDS şi ridică presiunea pe rivalii care nu au pachete fix mobil – Vodafone şi UPC.

“Proiectul negociat sub numele de cod «Apolodor» a fost finalizat. Cele două contracte de partajare a reţelelor au fost semnate la începutul lui decembrie. Telekom are acces la reţeaua 4G a Orange printr-un contract de roaming naţional, iar Orange va putea oferi servicii fixe prin infrastructura Telekom”, au declarat pentru ZF mai multe surse din industria de comunicaţii.

Prin acest acord fiecare dintre companii câştigă acces la elemente de infra­struc­tură vitale în competiţia pentru clienţi, reducându-şi semnificativ cheltuielile. Motivul? Reţeaua 4G a Orange acoperă 70% din populaţia totală a României, aproximativ dublu faţă de Telekom. Totodată, reţeaua de fibră op­tică a Telekom acoperă peste 1,3 mi­lioa­ne de gospodării, în timp ce in­fra­structura Orange nu este capilarizată pâ­nă la nivel de scară de bloc sau case.

Sursă: zf.ro

About News Report