OLX a cumpărat Tocmai.ro

OLX a cumpărat Tocmai.ro
Comments Off on OLX a cumpărat Tocmai.ro, 16/02/2015, by , in Business today

Platforma de mică publicitate OLX va prelua concurentul său principal, pe Tocmai.ro. Grupul norvegian Schibsted Media Group va vinde către Naspers (Africa de Sud) firma care deţine site-ul de anunţuri www.tocmai.ro, tranzacţie care va include şi subsidiara din Portugalia, conform unui anunţ disponibil pe bursa americană Nasdaq.

“Schibsted a ajuns la un acord cu Naspers pentru preluarea operaţiunilor din Ungaria. Schibsted va vinde operaţiunile deţinute în România şi Portugalia către Naspers”, se arată în anunţul companiei norvegiene, care nu precizează valoarea tranzacţiei.

“Va întări platforma şi va ajuta la monetizarea serviciilor şi, în cele din urmă, va conduce la generarea de venituri din anunţurile online. Pieţele în care industria anunţurilor online s-a dezvoltat recent necesită investiţii pe termen lung pentru a ajunge la o afacere sustenabilă. Pentru a accelera dezvoltarea în aceste ţări şi pentru a evita investiţiile costisitoare fără un rezultat cert, o astfel de tranzacţie face sens în aceste pieţe”, a declarat pentru Mediafax Cristina Gheorghiţoiu.

Aceasta a adăugat: “Cumparatorii vor beneficia de o oferta mai mare de produse, iar vânzătorii vor avea acces la un numar mai mare de cumpărători, ambele categorii având de câştigat în urma acestei tranzacţii”.

About News Report