O aplicaţie calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care te afli

O aplicaţie calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care te afli
Comments Off on O aplicaţie calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care te afli, 15/02/2015, by , in Media & Brands

O aplicaţie pentru telefoanele mobile este capabilă să calculeze probabilitatea de prăbuşire a avionului în care se află utilizatorul ce o accesează.

Aplicația cu pricina se numește “Am I going Down?” (“Se va prăbuşi avionul meu?”), a fost lansată de Vanilla Pixel, și este capabil să calculeze probabilitatea prăbușirii unui avion.

Conform inventatorilor, aplicația pornește de la trei variabile – numele aeroportului de plecare şi cel al aeroportului de sosire, compania aeriană şi modelul avionului.

Ce arată însă aplicația?

De exemplu, dacă un pasager se îmbarcă pe aeroportul Heathrow din Londra cu destinaţia Milano, într-un avion Airbus A319, operat de compania British Airways, acel zbor prezintă o probabilitate de prăbuşire de 1 la 4,8 milioane. Dacă un alt pasager pleacă tot de pe aeroportul Heathrow din Londra cu destinaţia J.F.K din New York, într-un avion A330 al companiei Virgin Atlantic Airways, riscul de prăbuşire este de 1 la 5,4 milioane.

Chiar dacă cifrele sunt destul de liniştitoare, “există în mod incontestabil anumite falii într-o abordare atât de simplistă”, notează publicaţia The Economist. Nic Johns, cel care a gândit aplicația, a fost lăudat pentru că le arată doritorilor că probabilitatea de a nu ajunge la destinaţie este infimă.

Aplicația poate fi descărcată de AICI!

aplicatie

About News Report