Nu vom mai avea parte de turism all-inclusive în Grecia?

Nu vom mai avea parte de turism all-inclusive în Grecia?
Comments Off on Nu vom mai avea parte de turism all-inclusive în Grecia?, 28/01/2015, by , in Business today

Adio turism all-inclusive la hotelurile din Grecia. Cel puțin asta susține noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, care spune că genul acesta de turism în îndepărtează pe turiști de micile afaceri, ținându-i în hotel.

Tsipras este de părere că serviciile all-inclusive îndepărtează turiştii de economia locală, ţinându-i în incinta hotelurilor şi departe de micile afaceri.

“Nu dorim să continuăm cu actualul model de exploatare intensivă a turismului”, a spus Tsipras. Acesta a adăugat: “Opinia noastră, ca şi a industriei turismului, este că sistemul all-inclusive nu este cel mai bun lucru”.

În Grecia continentală şi insulară există sute de hoteluri all-inclusive. Tocmai de aceea, acest gen de turism dăunează proprietarilor restaurantelor pentru că turiștii au tot ce le trebuie în incinta hotelului.

Există și voci care sunt pentru turismul all-inclusive. Una dintre ele aparține agențiilor britanice de turism care sunt de părere că Grecia ar avea foarte mult de pierdut dacă renunță la genul acesta de turism.

“Guvernul elen trebuie să ia în considerare costul oricăror restricţii. Popularitatea vacanţelor all-inclusive continuă să crească, în special în cazul familiilor. Grecii trebuie să ţină cont că ar putea pierde acest segment de piaţă în favoarea altor ţări, precum Turcia şi Egipt”, a declarat un purtător de cuvânt al asociaţiei agenţiilor britanice de turism.

About News Report