Norvegia, prima tara care va inchide complet emisia radio analogica in banda FM

Norvegia, prima tara care va inchide complet emisia radio analogica in banda FM
Comments Off on Norvegia, prima tara care va inchide complet emisia radio analogica in banda FM, 21/04/2015, by , in Media & Brands

Norvegia este prima țară care va inchide complet emisia radio analogica in banda FM la inceputul lunii ianuarie 2017 și va trece la emisia radio digitală.

Norvegia va deveni prima tara care va renunta complet la emisia radio analogica FM si va trece in schimb catre emisia radio digitala – Digital Audio Broadcasting (DAB), care ar permite mai multe canale radio in acelasi spatiu  de frecvente radio, la o calitate superioara.

In Norvegia sunt transmise in prezent 22 de posturi radio nationale in format Digital Audio Broadcasting (DAB) si ar mai fi loc de inca peste 20 de canale radio, fata de numai cinci posturi radio nationale in format analogic in banda FM. Totodată, costurile transmisiei canalelor radio in banda FM sunt de opt ori mai mari decat costurile transmisiei DAB, scrie HotNews.

Când a avut loc prima transmisie?

Pe 24 martie 1896, fizicianul rus Aleksandr Popov realiza prima transmisie a unui semnal prin unde radio din istorie. Cu toate acestea, cinstea de a fi inventat transmisia radio nu i-a revenit lui deoarece a neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei.

About News Report