Nokia, legenda telefoniei mobile, dispare. Microsoft pregateste mari schimbari

Nokia, legenda telefoniei mobile, dispare. Microsoft pregateste mari schimbari
Comments Off on Nokia, legenda telefoniei mobile, dispare. Microsoft pregateste mari schimbari, 17/09/2014, by , in Media & Brands

Un document care circula in interiorul Microsoft, consultat de cei de la Phone Arena, arata ca producatorul american de software va renunta, treptat, la folosirea brandului Nokia pentru telefoanele Windows Phone.

Microsoft va aduce sfarsitul unei legende, chiar in aceasta iarna. Americanii au decis sa renunte la Nokia si sa continue cu Lumia. Mai mult, dispare si Windows Phone. Dupa cumpararea Nokia, Microsoft are dreptul, printr-un acord de licentiere, sa foloseasca brandul pe produsele sale si in operatiunile sale.

Brandul Microsoft se va feri totusi de o schimare brutala, iar aceasta va avea loc pas cu pas. Astfel, in viitoarele campanii publicitare, Microsoft nu va folosi logo-ul Windows Phone pe terminalele viitoare, ci logo-ul simplu al Windows. De altfel, chiar si acum, vizitatorii site-urilor regionale Nokia.com sunt redirectionati catre site-urile detinute de Microsoft.

Anul trecut, in septembrie, Microsoft, a hotarat sa cumpere Nokia pentru suma de suma de 5,4 miliarde de euro, din care 3,8 milioane de euro pentru divizia de telefoane mobile si 1,6 miliarde pentru patentele detinute de compania finlandeza.

In 2014 compania americană Microsoft a infiintat divizia Microsoft Mobile, care a lansat si o surpriza neasteptata pentru utilizatorii de smartphone-uri, Nokia X, un telefon produs de Microsoft, dar care ruleaza cu sistemul de operare Android al celor de la Google.

Concomitent cu anunțarea noului Lumia 930, cei de la Microsoft au scos din comunicarea catre presa orice urma a brandului Nokia, acesta regasindu-se doar pe terminale.

About News Report