Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere

Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere
Comments Off on Noi reguli pentru obtinerea permisului de conducere, 26/08/2015, by , in Business today

Candidatii respinsi la proba practica a examinarii pentru obtinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica, potrivit unui act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial. Masurile, care vor intra in vigoare din 5 octombrie, ar trebui sa-i faca mai responsabili pe viitorii soferi, si sa reduca numarul accidentelor.

Din acest act normativ reiese ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului auto vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatii vor trebui sa plateasca taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica, scrie Romaniatv.net.

“Candidatii declarati «respins» la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata”, prevede ordinul.

In momentul de fata, daca sunt respinse la proba practica, persoanele care vor sa obtina permisul auto trebuie sa treaca din nou de proba teoretica.

About News Report