Noi locuri de muncă! Italienii de la Prysmian vor investi 30 de milioane de euro la Slatina

Noi locuri de muncă! Italienii de la Prysmian vor investi 30 de milioane de euro la Slatina
Comments Off on Noi locuri de muncă! Italienii de la Prysmian vor investi 30 de milioane de euro la Slatina, 04/02/2015, by , in Business today

Compania italiană Prysmian va investi aproximativ 30 milioane de euro în construcţia unei fabrici de cabluri pentru transportul energiei şi în extinderea capacităţii unei unităţi de producţie a cablurilor optice la Slatina.

Italienii de la Prysmian vor investi 30 de milioane de euro în Oltenia, la Slatina. Conform unui comunicat al companiei “noua fabrică va fi capabilă să producă întreaga gamă de cabluri cu fibre optice de ultimă generaţie”. Începerea producţiei de cabluri de înaltă tensiune este estimată pentru luna iulie și cablurile vor fi atât pentru consum intern cât și destinate exportului.

Se estimează că fabrica de cabluri optice va asigura 300 de locuri de muncã permenente. Prima fază a acestui proiect va fi finalizată în ianuarie 2017, ceea ce va contribui la dublarea capacităţii actuale de producţie. Până în 2020 Prysmian intenţionează să tripleze capacitatea de producţie a acestei fabrici, de la 2,5 milioane kilometri de cabluri pe an la 8 milioane kilometri de cabluri.

La nivel global, Prysmian are 91 de fabrici şi aproximativ 19.000 de angajaţi în 50 de state.

About News Report