Nicio casa, oricat de simpla, nu mai poate fi construita fara un diriginte de santier

Nicio casa, oricat de simpla, nu mai poate fi construita fara un diriginte de santier
Comments Off on Nicio casa, oricat de simpla, nu mai poate fi construita fara un diriginte de santier, 03/09/2015, by , in Business today

Toate persoanele care vor sa-si construiasca locuinte, inclusiv la tara, sunt nevoite sa angajeze un diriginte de santier care sa verifice calitatea lucrarilor, se arata intr-un act normativ intrat in vigoare, la inceputul acestei saptamani.

Cine vrea sa-şi construiasca o locuinta, chiar si la tara, in regie proprie, are obligatia de a angaja un inginer sau subinginer autorizat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, onorariul  acestuia incepand de la 1.500 de lei. Dirigintele de santier este persoana care supravegheaza constructiile din faza de proiect pana la receptia finala, relateaza adevarul.ro.

Cele mai importante atributii ale dirigintelui de santier sunt: sa urmareasca respectarea legislaţiei cu privire la produsele de constructii, sa interzica utilizarea materialelor de constructii necorespunzatoare sau fara certificate de conformitate, ori fara agrement tehnic, sa verifice existenţa autorizaţiei de construire, precum si indeplinirea conditiilor legale cu privire la incadrarea in termenele de valabilitate si sa predea investitorului actele de receptie si cartea tehnica a constructiei, dupa efectuarea lucrarii.

Pe scurt, dirigintele de santier va ajuta sa obtineti lucrari de buna calitate, rezistente in timp, sa optimizati, sa reduceti consumurile de materiale si manopera, sa nu fiti inselati, incarcati la situatiile de plata si sa fiti in legalitate.
Onorariul dirigintelui de santier poate porni de la 1.500-2.000 de lei, dar poate fi calculat si in functie de fazele constructiei.

Persoanele care nu vor angaja un diriginte de santier pentru a verifica executia lucrarilor risca amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

About News Report