Nebunia de Black Friday! Milioane de români, nerăbdători să-și cumpere produse

Nebunia de Black Friday! Milioane de români, nerăbdători să-și cumpere produse
Comments Off on Nebunia de Black Friday! Milioane de români, nerăbdători să-și cumpere produse, 19/11/2014, by , in Business today

Un studiu efectuat de Milward Brown arată că 4,75 milioane de români cu vârsta între 18 şi 65 de ani doresc să cumpere produse de Black Friday. Cifra este cu 1.3 milioane mai mare decât în 2013.

15% dintre bărbații participanți la studiu afirmă că vor cumpăra cu siguranță cel puțin un produs de Black Friday. “În general, bărbaţii sunt mai entuziaşti decât femeile când vine vorba de cumpărăturile online. O explicaţie este că produsele de care femeile sunt mai interesate (cum ar fi hainele, încălţămintea sau produsele de îngrijire personală) sunt mai degrabă «senzoriale» şi astfel necesită o experienţă directă pentru o validare completă înainte de achiziţie. Satisfacerea acestei nevoie reprezintă în continuare o barieră importantă”, a declarat directorul firmei de cercetare MillwardBrown România, Daniela Lazăr.

Cele mai căutate produse rămân electrocasnicele mici, urmate de televizoare și telefoane mobile.

“Televizoarele şi telefoanele mobile sunt şi categoriile care înregistrează cea mai mare creştere a intenţiei de cumpărare faţă de 2013. Astfel, sunt cu 11% mai multe persoane în cazul televizoarele şi cu mai multe 9% în cazul telefoanelor mobile”, se specifică în cercetare.

Topul celor mai căutate magazine de Black Friday vor fi eMAG, Altex, Flanco, Carrefour, Domo și Media Galaxy.

Fenomenul Black Friday, aşa numit şi Vinerea Neagră, sau Vinerea Reducerilor, a ajuns de puţini ani şi în România și a prins foarte bine în rândul consumatorilor. Black Friday va avea loc în perioada 21-23 noiembrie.

Citește și: “eMag estimeaza vânzari de doua milioane de euro de Black Friday”

About News Report