National Geographic recomandă locuri de vizitat în București

National Geographic recomandă locuri de vizitat în București
Comments Off on National Geographic recomandă locuri de vizitat în București, 09/02/2015, by , in Lifestyle

Capitala României a ajuns subiect pentru revista americană National Geographic Traveler. Astfel, turiștii sunt îndemnați de către redactorii publicației să viziteze Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi bisericile vechi.

National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turiştii le pot face în Bucureşti. În acest top sunt incluse vizite la muzee şi clădiri emblematice ale Capitalei, dar şi degustări ale mâncărurilor tradiţionale româneşti.

Palatul Parlamentului este considerat a fi principalul punct de atracție al Capitalei. “Tururi ghidate de câteva ore te ajută să cunoşti o parte din clădirea (…) unde există peste o mie de camere şi să te concentrezi asupra tonelor de marmură, lemn de esenţă tare şi aur folosite în construcţia clădirii, în 1980, o perioadă în care România depunea eforturi pentru a-şi hrăni proprii locuitori. Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au jucat împreună un rol important în construirea (clădirii, n.r.). Iniţial a fost destinată pentru a găzdui birourile prezidenţiale şi pe cele ale Comitetului Central al Partidului Comunist Român, dar nu a fost niciodată terminată”, se arată pe site-ul National Geographic Traveler.

Palace of the Parliament, Casa Poporului

Se pune un accent aparte și pe bisericile vechi, astfel că turiștii se pot delecta cu o vizită la Biserica Stavropoleos, Biserica Doamnei, Biserica Antim şi Biserica Sfinţilor Apostoli.

Redactorii National Geographic Traveler recomandă și două localuri unde turiștii se pot înfrupta cu bucate tradiționale românești:  Caru’ cu Bere şi Lacrimi şi Sfinţi.

Nici distracţia nu trebuie ignorată, aşa că vizitatorii sunt invitaţi să meargă în Centrul Vechi al Capitalei, în baruri precum Bicicleta, La Muse, Mojo.

About News Report