Moscova: “Sancţiunile adoptate contra Rusiei contribuie la agravarea crizei economice mondiale”

Moscova: “Sancţiunile adoptate contra Rusiei contribuie la agravarea crizei economice mondiale”
Comments Off on Moscova: “Sancţiunile adoptate contra Rusiei contribuie la agravarea crizei economice mondiale”, 18/01/2015, by , in Business today

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, Aleksei Puşkov, consideră că sancţiunile adoptate de SUA şi UE contra Rusiei contribuie la agravarea crizei economice mondiale.

Rusia trece prin cea mai grea perioadă de după anii 2000, iar rubla a ajuns la cea mai scăzută rată de schimb în raport cu euro. Moscova învinovățește UE și SUA pentru această criză.

“Criza economică mondială începută în 2008 încă nu s-a terminat, ea continuă se se agraveze. Consider că este vina Statelor Unite şi a Uniunii Europene, care au adoptat sancţiuni împotriva Rusiei“, a declarat Puşkov, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Acesta a adăugat: “Sunt sigur că vor culege roadele deciziilor lor incorecte”.

La Washington, preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au avut o întâlnire unde au pledat vineri pentru menţinerea “sancţiunilor puternice” împotriva Rusiei.

“Rusia a ales să încalce suveranitatea unui stat, periclitând stabilitatea şi prosperitatea noastră. De aceea, vom continua să exercităm presiuni asupra Rusiei pentru a rezolva criza în mod diplomatic. În acelaşi timp, susţinem Ucraina pe drumul spre reforme, inclusiv prin asistenţă financiară”, a afirmat David Cameron.

About News Report