Moș Crăciun e mai generos la sud de Dunăre. 57% dintre companiile bulgare vor acorda prime de Crăciun

Moș Crăciun e mai generos la sud de Dunăre. 57% dintre companiile bulgare vor acorda prime de Crăciun
Comments Off on Moș Crăciun e mai generos la sud de Dunăre. 57% dintre companiile bulgare vor acorda prime de Crăciun, 24/11/2014, by , in Business today

Anul acesta, 57% dintre companiile din Bulgaria vor acorda angajaţilor prime de Crăciun, se arată într-un sondaj realizat recent de asociaţia companiilor din industria locală (BICA).

27% dintre firmele chestionate au declarat că vor acorda bonusuri de până la 100 leva (51 euro). Pe de altă parte, 35% dintre ele vor oferi între 100 şi 300 leva, iar 38% vor da prime de peste 300 leva. La polul opus, 15% dintre companii au spus că nu vor face acest lucru.

“Economia Bulgariei este estimată să crească cu 1-1,5%. Pe deasupra, multe dintre companiile locale au depăşit deja ţintele de vânzări pentru acest an şi au optimizat costurile, ceea ce le permite să obţină profituri în creştere”, a declarat directorul executiv al BICA, Dobrin Ivanov.

Cum a stat situația în România?

Anul trecut, companiile de stat și-au onorat angajații cu prime generoase. În top au fost angajații de la  Conpet care au primit câte 700 de lei cadou, urmați de cei 8.800 de salariaţi de la Complexul energetic Oltenia care au încasat 600 de lei de căciulă. Şi cei peste 6.000 de angajaţi de la Compania Naţională de Autostrăzi au primit bonuri-cadou de 250 lei.

About News Report