Se vor acorda doar 100 de premii la Loteria Bonurilor fiscale

Se vor acorda doar 100 de premii la Loteria Bonurilor fiscale
Comments Off on Se vor acorda doar 100 de premii la Loteria Bonurilor fiscale, 29/05/2015, by , in Business today

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind ca la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maximum 100 de premii, fiecare premiu fiind de 10.000 de lei.

Motivul care a dus la aceste schimbari a fost  faptul ca la Loteria bonurilor fiscale, organizate de Paste, au fost 18.200 de castigatori, fiecaruia dintre ei revenindu-I mai putin de 50 de lei. Cum castigul este mic, oamenii nu mai sunt interesati sa ceara, sa ia si sa pastreze bonul.

Potrivit celor adoptate de deputati, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maximum 100 de premii. Pentru ca solicitarea bonului sa fie stimulata, parlamentarii au schimbat legea, astfel incat suma primită sa fie mult mai mare, deci vor fi premii de 10.000 de lei de persoana pentru urmatoarea extragere, care ar trebui sa aiba loc in august.  Iar  daca la prima extragere vor fi mai mult de 100 de castigatori, va exista o a doua extragere dupa cele 30 de zile in care oamenii vor depune bonurile la  ANAF.

Unitatea teritoriala a administratiei fiscale unde a fost depus in original bonul fiscal castigator va elibera titularului bonului o copie pe care este scris ca este conform cu originalul si contine un numar unic de inregistrare atribuit automat printr-o aplicatie informatica la nivel national.

Daca la urmatoarea extragere vor fi mai putin de 100 de bonuri castigatoare, banii – cei un milion de lei – se vor imparti in mod egal intre norocoși. A doua extragere va fi din bonurile de ordine. In prezent, castigatorii ar trebui sa primeasca banii in 3 luni de la data extragerii, dar termenul s-ar putea lungi la 4 luni, dupa noile modificari.

About News Report