Ministrul pentru Energie: “Garantez cu demisia că preţul gazelor şi energiei termice nu va creşte la 1 ianuarie”

Ministrul pentru Energie: “Garantez cu demisia că preţul gazelor şi energiei termice nu va creşte la 1 ianuarie”
Comments Off on Ministrul pentru Energie: “Garantez cu demisia că preţul gazelor şi energiei termice nu va creşte la 1 ianuarie”, 04/12/2014, by , in Business today

În timp ce mare pare din populație e seperiată de eventuale creșteri de prețuri la gaze și la energie termină, Răzvan Nicolescu dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

Departamentul pentru Energie a anunţat miercuri că preţul gazelor naturale produse în România şi consumate de populaţie nu va creşte până la 1 iulie 2015.

“Garantez cu demisia că preţul gazelor nu va creşte, că preţul energiei termice pentru populaţie nu va creşte. Dacă se va întâmpla altfel decât am spus, sunt dispus să demisionez din funcţie. Ce garanţie mai mare vreţi de la mine?”, a declarat Nicolescu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat: “Am acordul Comisiei Europene, încă din august, pentru amânarea calendarului de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie până în 2021. L-am obținut de la fostul comisar european pentru Energie Gunther Ottinger în urma unei discuţii care a avut loc la inaugurarea gazoductului Iaşi -Ungheni (Republica Moldova)”.

Răzvan Nicolescu a avut marţi, la Bucureşti, o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), ai Comisiei Europene (CE) şi ai Băncii Mondiale unde s-a discutat despre liberalizarea pieţei gazelor naturale.

Această liberalizare pentru consumatorii noncasnici se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii CE, respectiv 1 ianuarie 2015.

About News Report