Ministru elen: “Grecia NU VA ACHITA datoriile scadente în iunie către FMI, pentru că nu are bani”

Ministru elen: “Grecia NU VA ACHITA datoriile scadente în iunie către FMI, pentru că nu are bani”
Comments Off on Ministru elen: “Grecia NU VA ACHITA datoriile scadente în iunie către FMI, pentru că nu are bani”, 25/05/2015, by , in Business today

Grecia nu va achita datoriile scadente în luna iunie către Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru că nu are bani, a anunţat duminică ministrul grec de Interne.

Grecia are în luna iunie datorii scadente în valoare de 1,5 miliarde de euro, în afara salariilor şi pensiilor care trebuie plătite. Prima plată, de 300 de milioane de euro, către FMI, trebuie efectuată pe 5 iunie. Dacă nu face aceste plăţi, Grecia riscă să intre în default, ceea ce ar putea antrena ieşirea din zona euro.

Datoriile scadente ale Greciei “către FMI în iunie sunt în valoare de 1,6 miliarde de euro, dar aceşti bani nu vor fi plătiţi şi nu există pentru a fi plătiţi”, a declarat ministrul Nikos Voutsis pentru postul de televiziune grec Mega TV.

Guvernul de stânga al Greciei negociază de patru luni de zile cu reprezentanţii UE şi ai FMI un acord prin care să fie reluată finanţarea în cadrul programului de ajutor în valoare de 240 de miliarde de euro, din care statul elen mai are de primit 7,2 miliarde de euro.

About News Report