Millennium Bank, cumparata de OTP Bank Romania

Millennium Bank, cumparata de OTP Bank Romania
Comments Off on Millennium Bank, cumparata de OTP Bank Romania, 01/08/2014, by , in Business today

OTP Bank a semnat un contract pentru achizitia  Millennium Bank, valoarea tranzactiei ajungand la 39 milioane de euro, valoare ce include si rambursarea unei linii de finantare de 150 milioane de euro.

Potrivit Mediafax.ro, contractul prevede achizitionarea a 100% din actiunile Millennium Bank Romania, banca urmand a fi inclusa in structura OTP Bank Romania, dupa ce vor fi finalizate toate formalitatile legale si vor fi obtinute toate aprobarile necesare.

“Discutiile dintre OTP şi Millennium au inceput in luna octombrie a anului trecut, iar pentru a fi incheiata cu succes operatiunea sunt necesare aprobari din partea Bancii Nationale a Romaniei, Bancii Nationale a Portugaliei, Comisiei Europene şi Consiliului Concurentei”, potrivit lui Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank Romania.

El a mentionat ca suma necesara acestei tranzactii va proveni de la OTP Bank Ungaria, care va opera o majorare de capital la subdisiara din Romania, cel mai probabil la inceputul ultimului trimestru al anului.

Portofoliul Millennium Bank include o retea de 56 de sucursale, 58 de ATM-uri si un numar de aproape 80.000 de clienti, urmand ca dupa aceasta tranzactie sa ajunga la aproape 150 de sucursale, peste 160 de ATM-uri si aproximativ 400.000 de clienti.

About News Report