Microsoft va concedia 7.800 de angajati pentru reducerea costurilor

Microsoft va concedia 7.800 de angajati pentru reducerea costurilor
Comments Off on Microsoft va concedia 7.800 de angajati pentru reducerea costurilor, 09/07/2015, by , in Media & Brands

Microsoft intentioneaza sa desfiinteze pana la 7.800 de locuri de munca, in cadrul masurilor de reorganizare a diviziei de telefoane si hardware puse in practica de directorul general Satya Nadella, a anuntat miercuri cel mai mare producator de software la nivel mondial.

Grupul va reevalua in scadere valoarea fondului comercial la divizia de telefoane Nokia cu aproximativ 7,6 miliarde de dolari si va inregistra costuri de restructurare de aproximativ 750-850 milioane de dolari, a anuntat miercuri Microsoft, citat de Bloomberg.

Concedierile se vor adauga unui program de reducere a numarului de angajati cu 18.000, anuntat in 2014 si vor afecta angajatii diviziei hardware si alte parti ale companiei, inclusiv divizia producatoare de smartphone-uri cumparata de Microsoft anul trecut de la compania finlandeza Nokia, a precizat New York Times, citat de Mediafax.ro.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, Microsoft avea aproximativ 118.000 de angajati. In iulie anul trecut, Microsoft a lansat una dintre cele mai ample restructurari a angajatilor din istoria industriei IT, desfiintarea a 18.000 de posturi, reprezentand 14% din totalul fortei de munca, pentru concentrarea pe serviciile cloud si pe aplicatiile destinate dispozitivelor mobile.es.

Luna trecuta, Microsoft a anuntat ca Stephen Elop, fostul sef al producatorului de telefoane Nokia, si trei alti directori pleaca din companie.

About News Report